Jak poznáme testované hovězí?

Prokázaným zjištěním nemoci šílených krav (BSE) v Dušejově na Jihlavsku se prohloubila nedůvěra zákazníků k hovězímu masu. Přesto se ale nemusíme jeho konzumace zříkat, pokud si koupíme maso skotu odchovaného na pastvinách nebo zvířat z biofarem.

Spotřebitel má právo na nezávadné potraviny a logicky požaduje jejich 100% bezpečnost. Řešením je:
- Jasně označené balení hovězího masa.
- Důsledné testování všech zvířat na BSE.
- Zákaz zkrmování masokostních mouček.

Prvním příspěvkem na českém trhu k obnovení důvěry spotřebitelů bylo biohovězí, které poznáme podle ochranné známky BIO na obale. Dalším krokem je maso z pastevně odchovávaných masných plemen skotu - výběrové hovězí Bohemia Angus. Které hovězí tedy můžeme považovat za naprosto bezpečné a bez obav jíst? - Pokud má na obale označen původ (číslo zvířete), které koresponduje s číslem testu na BSE - tyto informace si můžete ověřit na internetové adrese: www.angus.cz.

tina č. 31, 25.7.2001, str. 30 - Vyplatí se vědět

Veškeré materiály(fotografie,mapy, texty) jsou chráněny autorským zákonem a jejich použití musí být odsouhlaseno provozovatelem webu
© 2008 - Provozovatel:Spojené farmy | created by: Bravissimo